Sokolik kucharz

MINIPIZZE HAWAJSKIE Z SZYNECZKĄ I ANANASEM

Składniki

  • 1 opakowanie szyneczki wieprzowej Sokoliki
  • 1 gotowy spód do pizzy
  • 1 szklanka passaty pomidorowej z ziołami
  • 4 plastry ananasa z puszki
  • 200 g startego sera mozzarella

Przygotowanie

  • Szyneczkę pokroić w trójkąty. Plastry ananasa podzielić na mniejsze kawałki. 
  • Ciasto na pizzę rozwinąć, po czym za pomocą szklanki wyciąć kółka (ciasto można też pokroić nożem w kwadraty). 
  • Na każdym kółku rozsmarować łyżeczkę passaty. Następnie wyłożyć kawałki szynki i ananasa, posypać startym serem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Piec przez 8-10 minut, aż ser się roztopi, a wierzchy pięknie zarumienią. 
Sokolik koszykarz

Produkty 
w tym przepisie