Sokolik kucharz

OMLET Z SZYNECZKĄ, KUKURYDZĄ I PAPRYKĄ

Składniki

  • 1 opakowanie szyneczki drobiowej Sokoliki
  • 4 jajka
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 4 łyżki kukurydzy z puszki
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  • Szyneczkę i paprykę pokroić w kostkę. Jajka wbić do miski i wymieszać. Dodać szyneczkę, paprykę, kukurydzę i 1 łyżkę szczypiorku. Doprawić solą i pieprzem. 
  • Na dużej teflonowej patelni rozgrzać niewielką ilość oleju, a następnie wlać masę jajeczną. Przykryć pokrywką i smażyć, aż jajka się zetną. Omlet delikatnie odwrócić na drugą stronę i jeszcze przez chwilę smażyć. 
  • Omlet przełożyć na talerz i posypać pozostałym szczypiorkiem.
Sokolik koszykarz

Produkty 
w tym przepisie